Salvia, o plantă aromatică cu frunze gri-verzi și flori albastre, este cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Salviei i se atribuie proprietăți antioxidante, datorită conținutului de compuși cum ar fi flavonoidele, acidul rosmarinic și alte substanțe fitochimice. Există multe specii de salvie, cele mai frecvente sunt salvia comună (Salvia officinalis) și salvia spaniolă (Salvia lavandulaefolia). Numele de salvie vine din latinescul „salvere” și înseamnă „a vindecă”. Acești antioxidanți pot ajută la combaterea stresului oxidativ în organism. Salviei are capacitatea de a ajută la digestie și de a reduce disconfortul gastric. Infuzia de salvie poate fi utilizată pentru a trata probleme digestive precum balonarea sau indigestia.Unii cercetători au sugerat că salvie ar putea avea un efect benefic asupra memoriei și concentrării. Cu toate acestea, este necesară mai multă cercetare pentru a confirmă aceste beneficii.Cancerul este o cauza principala de deces în care celulele cresc anormal. Studiile pe animale au demonstrat că salvia poate lupta împotriva diverselor tipuri de cancer (cancer de colon, cancer de ficat, cancer de piele). În aceste studii s-a demonstrat că extractul de salvie suprima creșterea celulelor canceroase și stimulează moartea celulelor. Chiar și așa, mai sunt necesare numeroase studii și cercetări pentru a demonstra că salvia este eficientă în lupta împotriva cancerului la om.