Beneficiile veninului Viperei Ammodytes

Beneficiile veninului Viperei Ammodytes

Veninul viperei cu corn (Vipera Ammodytes) este cunoscut încă din timpuri străvechi, de pe vremea dacilor, pentru efectul curativ pe care îl deține. Veninul de viperă este un eficient antireumatic, imunostimulator, antiartritic și un puternic analgezic. Veninul de viperă poate trata afecțiuni precum artrita, reumatismul, durerile articulare, nevralgiile, migrenele, durerile menstruale și celulita. De asemenea,…

Beneficiile Turmericului

Beneficiile Turmericului

Turmericul conține un grup de ingrediente denumite curcuminoizi, dintre care cel mai important este curcumina. Aceasta are un efect antiinflamator foarte intens și este unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Curcumina are efecte antiinflamatorii pronunțate. Inflamația cronică este implicată în declanșarea unei patologii variate, cum sunt bolile cardiace, sindromul metabolic, cancerul, boala Alzheimer și alte…

Beneficiile Arnicii

Beneficiile Arnicii

Arnica sau Arnica montană a fost folosită în scopuri medicinale din anii 1500, fiind încă populară și în zilele noastre. Aplicată pe piele sub formă de cremă, unguent, balsam, alifie, tinctură sau infuzie, arnica a fost utilizată pentru beneficii cum ar fi atenuarea durerilor musculare, diminuarea inflamației și vindecarea rănilor. Este frecvent folosită în caz…

Beneficiile Castanului

Beneficiile Castanului

Principala virtute a Castanului sălbatic este acțiunea venotonică, vasoconstrictivă și antiinflamatoare. Semințele sale conțin flavonoide (esculin), saponoside (escin), taninuri și minerale. Frunzele conțin heterozide cumarină, flavonoide și fitosteroli, prezenți și în scoarță, care este deosebit de bogată în alantoină și taninuri. Escina și esculina sunt substanțe care îi conferă capacitatea de a promova aprovizionarea cu…

Beneficiile Eucaliptului

Beneficiile Eucaliptului

Eucaliptul este un arbore sau arbust cu frunze verzi, utilizat pe scară largă pentru proprietățile sale medicinale. Originar din Australia, eucaliptul este regăsit astăzi în multe zone de pe glob. Frunzele uscate și uleiul de eucalipt sunt utilizate pentru a diminua simptomele neplăcute ale congestiei nazale, tușei și răcelii comune. Unele creme și unguente pe…

Beneficiile Viței de Vie Roșii

Beneficiile Viței de Vie Roșii

Vița de vie roșie (Vitis vinifera, var. Tinctoria) este un soi vindecător, folosită în multe ritualuri terapeutice de succes. Este o plantă medicinală dedicată exclusiv sângelui și afecțiunilor cardiovasculare, simptomelor menopauzei sau tulburărilor de circulație. Vița de vie roșie are o istorie lungă, fiind utilizată de vraci pentru tratarea diabetului și a hipertensiunii arteriale. Frunzele…

Beneficiile Ghimbirului

Beneficiile Ghimbirului

Ghimbirul este o plantă cu flori originară din sud-estul Asiei. În multe țări se folosește atât în bucătărie, cât și pentru tratamente tradiționale. Este rudă cu turmericul și cardamomul, alte plante prețuite pentru calitățile lor. Rizomul plantei, adică partea care crește sub pământ, se folosește în bucătărie pentru condimentare. Gustul iute și aroma unică îl…

Beneficiile Salciei

Beneficiile Salciei

Salcia este un arbore care și-a dovedit în ultima vreme proprietățile sale benefice în afecțiunile reumatice. Salcia este un copac foios, care crește în locurile umede. Înfrunzeste primăvara și se adaptează ușor la schimbările de temperatură. Scoarța salciei este verde-cenușie și netedă la baza tulpinii. În scop terapeutic de la salcie se folosesc frunzele și…

Beneficiile Salviei

Beneficiile Salviei

Salvia, o plantă aromatică cu frunze gri-verzi și flori albastre, este cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Salviei i se atribuie proprietăți antioxidante, datorită conținutului de compuși cum ar fi flavonoidele, acidul rosmarinic și alte substanțe fitochimice. Există multe specii de salvie, cele mai frecvente sunt salvia comună (Salvia officinalis) și salvia spaniolă (Salvia lavandulaefolia). Numele…

Beneficiile Tămâii Indiene

Beneficiile Tămâii Indiene

Tămâia indiană, cunoscută și sub numele de Boswellia serrata, este o rășină obținută dintr-un arbore cu același nume, originar din India. Această rășină a fost utilizată în medicina tradițională ayurvedică pentru numeroase beneficii terapeutice. Tămâia indiană este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Cercetătorii cred că tămâia poate preveni eliberarea de leucotriene, care sunt compuși care…

Sfârșitul de conținut

Sfârșitul de conținut